Skab en hyggelig stemning i haven

Når de mørke aftentimer begynder at nærme sig, er der nærmest ikke noget bedre end lidt god hyggestemning. En af de måder du kan skabe den bedste stemning er ved at udnytte lys. For det er jo ikke uden grund at vi i Danmark er blevet kendt som en vaskeægte hyggenation. Vi har nemlig en lang og god tradition med lys – hvad enten det er over spisebordet eller i en fyrfadsstage. Men hvordan tager du den hyggestemning med udenfor?

Udnyt forskellige områder udenfor

Uanset om du har en meget stor eller meget lille have, så kan den rette belysning faktisk gøre en kæmpe forskel for hele looket og følelsen udenfor. For godt lys er selvfølgelig med til at vi bedre kan se, men hvad endnu vigtigere er, at lys er med til at skabe ekstra god stemning og ro i det rum vi prøver at skabe. Leg derfor gerne med forskellige former for lyskilder i de forskellige zoner udenfor. Du kan eksempelvis bruge lyskæder ved terassen og lanterner udendørs i andre området i haven. Måske til at markere en sti eller skabe stemning i blomsterbedet efter solnedgang.

Et lille bonustip til dig med altan: brug dine altankasser og urtepotter til at skabe stemning ved at sætte små mini-lanterner i bedet.

Brug solceller så meget som muligt

Hvis der er én ting der er godt ved udendørs belysning, så er det at det faktisk ikke kræver det store af dig, så snart det er sat op. Det eneste du skal gøre er at sørge for, at din udendørs belysning bruger solceller. På den måde lader dine lys op i løbet af dagen og er klar når mørket sænker sig. Du behøver altså hverken at tænke på at tænde eller slukke det – og hvad endnu bedre er, at det slet ikke koster ekstra at have sat op.