Enkelte justeringer der beriger haven

Livet er en lang læringsproces, hvor man hver dag bliver klogere på sig selv og sine omgivelser. Dette gælder også, når det kommer til at skabe en have, der stråler. Her kan man nemlig gennem livet opdage en masse nye måder at udnytte sine omgivelser på, så de udlever deres fulde potentiale. I din have kan du foretage dig nogle enkelte justeringer, som faktisk kan gøre en verden til forskel. Disse simple ændringer kan give dig større lyst til at tilbringe mere tid i din have – især når vejrguderne er med os.

Skab små oaser i haven

Uanset størrelsen på din have kan det være en god idé at skabe forskellige små oaser rundt omkring i haven. Dette kan nemlig give illusionen, af at man træder ind i forskellige rum, når man bevæger sig rundt i haven, hvilket giver en hyggelig og indbydende atmosfære. Du kan for eksempel i et hjørne af haven stille liggestole op, så der er en speciel plads i haven dedikeret til afslapning. Desuden kan du vælge at købe en havebænk, som du kan stille et sted, hvor du ønsker at skabe gode rammer for, at man kan tage en kaffepause og måske få sig en god snak. Det behøves altså ikke at være et større projekt såsom at opstille en pavillon eller at anlægge en havedam – simple elementer kan berige haven med nyt liv.

Mere grønt giver mere liv

Ordet have klinger godt i de flestes ører, netop fordi det associeres med et frirum, hvor blomster og planter springer ud i fuldt flor hvert forår. Det er derfor oplagt at pryde haven med diverse planter, da det giver liv til haven på sin helt egen måde. Blot enkelte blomster, træer eller buske kan give haven et helt nyt udtryk, som garanteret vækker lysten til at bruge mere tid i haven.