Et drivhus byder på mange muligheder

Et drivhus i haven eller på terrassen indbyder til masser af fornøjelse og giver mulighed for at kunne høste egne grønsager og frugter. Det gælder både for de erfarne haveejere og nybegynderne. Læs med her og bliv inspireret til at udnytte drivhusets mange muligheder.

Kom godt i gang

Det behøver hverken at være dyrt eller besværligt at investere i et drivhus. Der findes i dag et kæmpe udvalg af drivhuse i mange forskellige størrelser og i mange forskellige prisklasser. Det er derfor nemt at finde et passende drivhus til en fornuftig pris.

Særligt på online shops er der et stort og varieret udvalg af drivhuse. Et godt sted at finde inspiration er på Halls officielle webshop, hvor et bredt sortiment af drivhuse præsenteres.

Grønsager

Det første mange tænker på, når de hører ordet drivhus, er tomater og agurker. Det er ikke uden grund, for netop de to grønsager er blandt de allermest populære afgrøder rundtom i de danske drivhuse. De begge er gode begynderplanter, hvis ens haveerfaring ikke er så stor.

To andre grønsager, som både er velsmagende og velegnede til drivhus, er peberfrugter og chili. Derudover kan nævnes grønsager som salat og radiser, som for eksempel kan plantes i krukker eller potter.

Frugter og bær

Det er ikke kun lækkert at kunne hente egne grønsager i drivhuset. Det samme gælder for frugter og bær. Nogle af de mest populære frugter at dyrke i drivhus herhjemme er vindruer og citrusfrugter. Nektariner, figner og ferskner kan også nævnes som velegnede til dyrkning i drivhus.

Disse middelhavsplanter bidrager ikke kun med velsmagende frugter, men er samtidig med til at skabe en eksotisk stemning.

Blomster

Et drivhus rummer ikke kun muligheden for at høste afgrøder til brug i køkkenet. Det er også et ideelt sted at dyrke blomster. Blomster giver både et farverigt syn og kan bruges til smukke buketter.

Mange blomster vil trives godt i drivhusets varme, fugtige miljø. Det er derfor oplagt at forsøge sig med nogle af de mere eksotiske blomster. Duftgeranier er ikke kun dekorative at se på. Som navnet antyder, bidrager de også med en herlig duft. To andre blomster som er populære at dyrke i drivhuset, er pelargonier og lavendel.

Krydderurter

Krydderurter er et fantastisk supplement til mad, da urterne både bidrager med smag og farve. Der er masser af krydderurter at vælge imellem. Et godt sted at starte er med urter som timian,  mynte og rosmarin. Krydderurterne kan med fordel plantes i krukker i drivhuset.

En grøn oase

Et drivhus byder ikke kun på muligheden for at dyrke egne afgrøder og blomster. Et drivhus kan også bruges som et uderum eller en grøn oase. Med drivhusets ekstra varme kan sæsonen i haven forlænges både forår og efterår.

Med den rette indretning kan drivhuset både rumme de ønskede planter og havemøbler som et cafésæt eller et loungesæt. Hvis der skal gøres lidt ekstra ud af hyggen, kan et par puder, et tæppe og en lyskæde gøre meget.