Vælg de rigtige fliser til terrassen

Når man synes, det er blevet tid til at give terrassen et løft, er der nogle ting, som man skal være opmærksom på. Her kommer et par gode råd, som man kan have med i baghovedet før man tager den endelige beslutning, om hvilke fliser der skal pryde din terrasse eller have.

Beslut dig for, hvad terrassen hovedsageligt skal bruges til

Online kan man finde et kæmpe udvalg af havefliser, og det kan være svært at danne sig et overblik. Derfor kan det være en god start at spørge sig selv, om terrassen hovedsageligt er til at opholde sig på. Mange nyder at sidde ude om sommeren, hvor der er mulighed for at grille med familien, eller bare sidde og nyde en bog med en god kop kaffe. Hvis det er tilfældet, behøver man ikke tænke videre over, om fliserne har en glat overflade, og man kan uden problemer vælge en mere dynamisk flisetype, som kan give et helt fantastisk rustikt udtryk.

Har man derimod mindre børn, er en terrasse et fantastisk sted at lege, og her kan det være rigtigere at vælge en flise, som netop har en glat overflade, der dels kan føles blødere og giver et bedre underlag for børn at opholde sig på.

Passer fliserne til huset?

Når flisetypen er fundet, skal man til at tænke på de næste to ting. Det første er farven, som helst skal passe nogenlunde til huset, og det andet er mønsteret fliserne lægges i. Nogen kan bedst lide at fliserne er firkantede og lægges symmetrisk, for at give et mere minimalistisk udseende, mens andre mest er til et mere asymmetrisk look, hvor fliserne ligger i et ”kontrolleret kaos”. Man kan ikke sige, at noget er bedre end noget andet – det vigtigste er bare, at man tænker over, hvorvidt de nye fliser passer til huset.