Guide: Sådan giver du din terrasse helt nyt liv

Forår og sommer nærmer sig så småt, så det er snart tid til, at du kan bruge en masse timer ude i din have. Hvis din terrasse er begyndt at se lidt træt ud efter efterår og vinter, får du her nogle tips til, hvordan du giver den helt nyt liv med nogle enkle tips.

Giv din terrasse en grundig rens

Der er stor forskel på, hvordan du bør behandle din terrasse. Det kommer nemlig helt an på, hvad den er lavet af. Men uanset hvad den er lavet af, kan den have brug for en grundig rens. Når din terrasse begynder at se træt og slidt ud, er det nemlig ikke altid, fordi den er det, men i stedet fordi den er beskidt.

Hvis du har en terrasse af fliser eller sten, kan du få et rigtig godt resultat ud af at bruge en højtryksrenser. En højtryksrenser fjerner nemlig skidt, snavs, alger m.m. rigtig effektivt. Hvis du i stedet har en træterrasse, kan du i stedet give den en vask i hånden med en børste eller gulvskrubbe og vand. Træ kræver nemlig, at du er lidt mere skånsom.

Opfrisk din terrasse med en lækker finish

Når du lægger en helt ny terrasse, giver du den altid en eller anden form for lækker finish til sidst. Det kan være olie på en træterrasse eller en sandfuge på en fliseterrasse. Den finish kommer med årene til at se mindre og mindre skarp ud. Dog kan du nemt og hurtigt opfriske den, så din terrasse kommer til at se ny ud igen. Du kan skifte dine sandfuger ud på din fliseterrasse eller give din træterrasse en ny omgang olie.

Der skal ikke ret meget til, før din terrasse kommer til at se rigtig fin ud igen efter en lang vintersæson.